Yüzme havuzlarında, büyük miktarda su buharlaşarak havadaki nem oranını sürekli olarak arttırmaktadır. Havadaki nem miktarı yükseldikçe pencerelerde ve duvarlarda terlemelere neden olur. Dolayısıyla yapı malzemesi zarar görmekte; duvarlarda aşınma, eskime, korozyon ve mantarlar meydana gelmektedir.
Aşırı nem aynı zamanda insanlar içinde rahatsız edici bir durum olup, kan dolaşımını da olumsuz etkileyerek sportif becerilerde verimi azaltmaktadır.
Su yüzeyindeki buharlaşma önlenemez, fakat doğru nem alma sisteminin tasarlanması ve uygun şartlarda çalıştırılması ile buharlaşma sınırlandırılabilir.
Havanın nemi, TFPool Nem Alıcı Klima Santrali kullanılarak düşük işletme maliyetleri ile istenilen uygun şartlarda tutulabilir.
TFPool aynı zamanda yüksek verimli ısı geri kazanımı sağlayan çevre dostudur.
Tasarıma Başlarken,
Kapalı yüzme havuzları, kullanıcının farklı talep ve özel isteklerine göre yapılırlar. Binanın tasarımında bunların dışında iklim şartları, farklı kullanım yöntemleri de gözönünde bulundurulmalıdır.
Modern yüzme havuzları günümüzde sadece kondisyonlu iyi sporcuları düşünerek, uluslararası yarışmalarda aranılan havuz ölçüleri talep edilerek inşa edilmemektedir.
Kapalı yüzme havuzunda hem spor yapmak hemde oyun oynayıp eğlenebilmek, dinlenmek ve rahatlamak için uygun şartlar sağlanmalıdır. Yüzme havuzları spor yapılan yerler olduğundan hava değişimin şart olduğu yerlerdir.
Dış ortam sıcaklığının düşük olduğu zamanlarda pencerelerden gelen rahatsız edici soğuk hava yansıması, havayı sürekli etkilemektedir.
Kapalı yüzme havuzlarının havalandırılmasının planlanmasında, havanın havuza giriş ve çıkış debisine dikkat edilmeli, hiçbir zaman havalandırma hava devir daimi çok hızlı olup, hissedilir olmamalıdır.
Havanın sıcaklığı, havuz suyu sıcaklığının en az 2 ile 3 C üzerinde olmalıdır.
Serinlik hissinin olmaması için salondaki bağıl nem %55 - %60 arasında olmalıdır.
Pencere önlerinde kuru ve sıcak hava sağlanarak pencere yüzeylerinin kuru kalması sağlanabilir ve soğuk hava yansımasını önleyecek hava şemsiyesi de meydana getirilmiş olur.
Ancak aşırı ısı kaybına mani olmak için, pencere yüzeylerine direkt üfleme yapılmaz.